Ana içeriğe atla

Türkiye'den Kore’ye , Kore'den Türkiye'ye nasıl para gönderebilirim?


Yurt dışını para göndermek için  bankaları kullanabileceğiniz gibi Western Union ya da Money Gram gibi diğer finans kurumlarını da  kullanabilirsiniz. Fakat, banka dışında hizmet veren kurumlar ya daha yüksek işlem ücreti almakta ya da çok güven vermemektedir. Bundan dolayı biz sadece banka ile işlem yapmayı anlatacağız.  İlk önce, Türkiye’den Kore’ye para gönderme konusunu anlatalım. Türkiye’den Kore’ye para gönderirken ihtiyacımız olan bilgiler şunlardır.

1- Kore’de bir bankadan dolar hesap numarası (Hesabın dolar olması kur farkı zararına uğramamak için avantajlıdır)
2- Paranın gönderileceği Kore’deki bankanın adı
3- Paranın gönderileceği  bankanın swift kodu (Hesap defterlerinin ilk sayfasında “Swift Code” diye yazar)
4- Paranın gönderileceği hesabın sahibinin tam adı.

Bu 4 bilgi elinizde var ise Türkiye’den Kore’ye rahatlıkla para gönderebilirsiniz.  Şimdi dikkat etmemiz gereken şey “parayı nasıl daha ucuza gönderebiliriz” olacaktır. İşlem için bireysel bankacılıkta iyi olan bankaları seçmekte fayda vard. Unutmayalım, bankaların büyük ya da güçlü olması bireysel bankacılığı iyi ya da ucuza yapacakları anlama gelmez. Bizim size tavsiyemiz,  Kuveyt Türk gibi müşterilerinden Havale, EFT, hesap kullanım masrafı gibi ücretleri almayan bankaların İnternet Bankacılığını kullanmanızdır. Bu sebepten, önce para göndermek için bankadan bir dolar hesabı açıp internet bankacılığı şifresi alıyoruz. [Diğer bankalarda Dolar hesapları için yıllık 60 dolar hesap işletim ücreti alınırken, Kuveyt Türk bankasında bu ücret alınmamaktadır].  Hesabı açarken banka görevlisine İnternet bankacılığı ile Kore’ye para göndereceğinizi ve masrafın ne kadar olacağını sorunuz ve mutlaka karşı taraftan hiçbir masraf alınmayacağını gönderdiğiniz paranın aynı tutarda karşı hesabı geçmesini istediğinizi söyleyiniz. [Bu arada, bankaların uygulamaları sıklıkla değiştiği için, hesap açtırırken banka görevlisine  şubeden gönderme ile internetten gönderme arasında fiyat farkı olup olmadığını sorunuz. Biz yaparken İnternet daha ucuzdu ve bu yüzden internetti tercih etmiştik ve size de bunu tavsiye ediyoruz.Eğer şubeden gönderdiğinizde de aynı ücreti alacaklarsa hiç uğraşmayıp şubeden gönderebilirsiniz]. Daha sonra internet bankacılığından, yukarıdaki bilgileri kullanarak Kore’ye para gönderebilirsiniz.  Kore’de parayı alırken yapmanız gereken şey ise, daha önceki gönderilerimizden “Kore’de uygun fiyata dolar bozdurmak ya da almak için ne yapmamız gerekir?” gönderisindeki bilgilere göre parayı bankada ya da döviz bürosunda Won’a çevirmektir.

Küçük bir not: Kore bankasındaki hesabınız dolar hesabı olsa bile, eğer doları geldiği gün değilde başka bir gün çekerseniz size bir kur farkı yansıtılacaktır. Bu yüzden, parayı geldiği gün çekmenizi yada bozdurmanızı tavsiye ederiz. 


Kore’den Türkiye’ye para gönderirken ise, işlemi aynı bilgiler ile yapıyoruz.


1- Türkiye’de bir bankadan dolar hesap numarası .
2- Paranın gönderileceği Türkiye’deki bankanın adı
3- Paranın gönderileceği  bankanın swift kodu (Türkiye’deki bankaların swift kodları defterlerde yazmayabiliyor. Bunun Google’a sorarak öğrenebilirsiniz.)
4- Paranın gönderileceği hesabın sahibinin tam adı.


Ek olarak, Kore’den yurt dışına bir kişinin yıllık para gönderme limiti 50.000 Dolardır. Bunun dışında gönderilecek paralar için özel izin almanız gerekmektedir. Aynı durum Türkiye’de de var ama Türkiye’de biraz daha esnek davranılabiliyor.



#kore #Seul #korece #pusan #kangnam #vize #uçak #bilet #터키 #한국어 #한국 #서울 #터키인 #터키사람 #facebook #samsung #hyundai #kia #araç #kira

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kore'de banka hesabı nasıl açılır? Havale/EFT nasıl yapılır? Nelere dikkat etmemiz gerekir?

Her ş eyden önce Kore’de finans sisteminin çok sıkı denetlendi ğ ini bilmenizi istiyoruz. Bu yüzden hesap açarken bankada birçok soruyla kar ş ıla ş abilirsiniz. Bunun için hazırlıklı olmalısınız. Hesap açmak için pasaportunuzun olması yeterlidir. Yalnız bu durum bankadan bankaya hatta bazen ş ubeden ş ubeye bile de ğ i ş mektedir. Bazı bankalar ve/ya ş ubeleri sadece pasaportla hesap açmayabilirler. Pasaportunuz ile hesap açtırdı ğ ınız zaman size bankomat kartı verilmez ve internet bankacılı ğ ı da açtıramazsınız. Ama merak etmenize gerek yok, Kore’de bankamatiklerde bankomat kartınız olmasa bile hesap defterinizle para çekebilirsiniz. Tek olumsuz yanı, Kore’de bankamatiklerin sabah 08:00 ve 22:00 arasında çalı ş ması.(Bu da bankadan bankaya farklılık gösterir ama 24 saat çalı ş an banka bankamati ğ i yoktur).   Bunun dı ş ındaki zamanlarda metro durakları ve 7/24 açık olan marketlerde bulunan ş irketlere ait bankamatiklerden para çekebilirsiniz ama bu makinelerde kartsız para ç

Kore’de uygun fiyata dolar bozdurmak ya da almak için ne yapmamız gerekir?

Türkiye’de oldu ğ u gibi Kore’de de, bir yabancı parayı döviz bürolarından bankalara göre daha dü ş ük fiyata satın alabilir ya da daha yüksek fiyata satabilirsiniz.   İş lemi bankadan mı yoksa döviz bürosundan mı yapaca ğ ınıza tutarın büyüklü ğ üne   göre karar verebilirsiniz. Nedeni ise, bozduracak oldu ğ unuz ya da satın alacak oldu ğ unuz paranın büyüklü ğ üne göre kayıp/kazanç durumun de ğ i ş mesidir. Kabaca örnek vermek gerekirse, 1 dolar alı ş ı (bizim satı ş ımız) bankada 1.095 Won iken döviz bürolarında 1.100 Won olabiliyor. Yani, e ğ er 1.000 dolar bozduracaksak bize döviz bürosunda bozdurmak 1.000 * (1.100-1.095)= 5.000 Won kazandırıyor. Zaten oldu ğ unuz yerden döviz bürosuna gitmek en az 3000   tutar. Geriye kalan 2.000 Won için döviz bürosuna kadar gitmek çok mantıklı olmaz.   Ama e ğ er o gün 5.000 dolar bozduracaksanız ve Banka ve Döviz bürosunun arasındaki fark fazlaysa buna de ğ er. Piyasaların hızlı oldu ğ u zamanlarda farkın çok oldu ğ u görülmektedir. Mesela,