Ana içeriğe atla

Kore’de saatlik araba nasıl kiralayabilirim?


Kore’de sadece cep telefonunuza indireceğiniz bir uygulamayı kullanarak kimseyle muhatap olmadan Kore’nin neredeyse her yerinde  saatlik ya da günlük ucuza araba kiralayabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler,

1- Kore Ehliyeti
2- Hattı kendi adınıza kayıtlı bir akıllı telefon
3- Kendi adınıza bir banka hesabı/ ya da kredi kartı
4- Evrak olarak ise GSM operatörünüzden (Herhangi bir şubeden alınabilir) kayıt belgesi.
    Belgenin Korecesi [ 원부증명서 (통신서비스 가입증명원)]

Bu 4 şeye sahipseniz, bazen size en yakın otoparka bazen de bir sokak park noktasına park edilmiş aktif olarak hizmet veren binlerce araçtan bir tanesini  saatlik ya da günlük kiralayabilirsiniz. Bu şekilde hizmet veren bir kaç kiralama firması var ama  biz size en çok araca sahip ve büyükşehirlerde neredeyse her kilometre karede 5 araca sahip olan SOCAR’ı anlatacağız.

İlk önce uygulamaların mobil indirme linklerini paylaşalım:

Android: https://goo.gl/Hs12Mk
Apple Store:https://goo.gl/MxhyGk

Maalesef mobil uygulama sadece Korece ama uygulamayı kullanmak için 2’nci kur bir Korecenizin olması yeterli olacaktır.

Uygulamaya kayıt olurken isterseniz Facebook hesabınızı ya da Naver hesabınızı kullanabilirsiniz, isterseniz de yeni bir ID oluşturabilirsiniz. Sonrasında ise privacy@socar.kr mail adresine  mail gönderiyorsunuz.

Mail içeriğinde, ID’nizi (mail adresi oluyor), tam isminizi ve cep telefonu numaranızı belirtiyorsunuz.

Maile ek olarak,  Kore ehliyetinizin,  yabancı Kartınızın (외국인등록증-Allien Registration Card) (yabancı numaranızın  son altı rakamı kapatılmış bir şekilde)  ve GSM operatörü kayıt belgenizin görsellerini koyuyorsunuz. İşlem bu kadar.

Mail içeriği basitçe şu şekilde olabilir. 
------------------------------------------
안녕하십니까?

본인인증부탁드립니다

ID:
성명:
전화번호:

운전면허증/외국인등록증 하고 휴대전화 가입증명서 첨부됩니다.

감사합니다.

------------------------------------------

Bundan sonra 3 iş günü içinde onay gelmektedir.

Onay geldikten sonra istediğiniz yerde ve zamanda araç kiralayabilirsiniz.

Uygulamanın 예약  bölümünden size en yakın aracı yine uygulamanın üst bölümünden tarih ve saat aralığına göre seçebilirsiniz. Rezervasyon yapıldıktan sonra rezervasyon saatine 10 dakika kala rezervasyon ücreti hesabınızdan ya da kartınızdan çekilir. En son teslim ederken de kullanmış olduğunuz yakıt kilometre bazlı olarak ücretlendirilir. Şehir içi 1 ila 3 saat arası  kısa kullanımlarda uzun mesafelerde  Taksi ücretine göre neredeyse yarı yarıya daha az bir ücret çıkacaktır.  Uygulamayı kullandıkça daha çok detay öğrenebilirsiniz.  Eğer Koreceniz iyi ise uygulamadaki 고객센터  bölümünden 쏘카메뉴얼  ‘u okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu arada Socar’ın 7/24 çalışan müşteri hizmetleri telefon numarası 1661-3315’dir.

Unutmadan!

Aracı teslim alma işlemini direk uygulama üzerinden yapıyorsunuz. Yani sizi kimse karşılamıyor. Araca binmeden önce mutlaka aracın dışını dikkatli bir şekilde kontrol ediniz. Eğer çarpık kırık ya da çizik bir yer var ise uygulamadaki 스마트키 bölümünden fotoğraflarını çekip yükleyiniz. Böylelikle sizden önceki kullanıcının  araca verdiği zarardan siz sorumlu olmazsınız. 


Umarız bu yazı size yardımcı olacaktır.

Sormak istediğiniz soru varsa buradan sorabilirsiniz.


#kore #Seul #korece #pusan #kangnam #vize #uçak #bilet #터키 #한국어 #한국 #서울 #터키인 #터키사람 #facebook #samsung #hyundai #kia #araç#kira #socar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kore'de banka hesabı nasıl açılır? Havale/EFT nasıl yapılır? Nelere dikkat etmemiz gerekir?

Her ş eyden önce Kore’de finans sisteminin çok sıkı denetlendi ğ ini bilmenizi istiyoruz. Bu yüzden hesap açarken bankada birçok soruyla kar ş ıla ş abilirsiniz. Bunun için hazırlıklı olmalısınız. Hesap açmak için pasaportunuzun olması yeterlidir. Yalnız bu durum bankadan bankaya hatta bazen ş ubeden ş ubeye bile de ğ i ş mektedir. Bazı bankalar ve/ya ş ubeleri sadece pasaportla hesap açmayabilirler. Pasaportunuz ile hesap açtırdı ğ ınız zaman size bankomat kartı verilmez ve internet bankacılı ğ ı da açtıramazsınız. Ama merak etmenize gerek yok, Kore’de bankamatiklerde bankomat kartınız olmasa bile hesap defterinizle para çekebilirsiniz. Tek olumsuz yanı, Kore’de bankamatiklerin sabah 08:00 ve 22:00 arasında çalı ş ması.(Bu da bankadan bankaya farklılık gösterir ama 24 saat çalı ş an banka bankamati ğ i yoktur).   Bunun dı ş ındaki zamanlarda metro durakları ve 7/24 açık olan marketlerde bulunan ş irketlere ait bankamatiklerden para çekebilirsiniz ama bu makinelerde kartsız para ç

Kore’de uygun fiyata dolar bozdurmak ya da almak için ne yapmamız gerekir?

Türkiye’de oldu ğ u gibi Kore’de de, bir yabancı parayı döviz bürolarından bankalara göre daha dü ş ük fiyata satın alabilir ya da daha yüksek fiyata satabilirsiniz.   İş lemi bankadan mı yoksa döviz bürosundan mı yapaca ğ ınıza tutarın büyüklü ğ üne   göre karar verebilirsiniz. Nedeni ise, bozduracak oldu ğ unuz ya da satın alacak oldu ğ unuz paranın büyüklü ğ üne göre kayıp/kazanç durumun de ğ i ş mesidir. Kabaca örnek vermek gerekirse, 1 dolar alı ş ı (bizim satı ş ımız) bankada 1.095 Won iken döviz bürolarında 1.100 Won olabiliyor. Yani, e ğ er 1.000 dolar bozduracaksak bize döviz bürosunda bozdurmak 1.000 * (1.100-1.095)= 5.000 Won kazandırıyor. Zaten oldu ğ unuz yerden döviz bürosuna gitmek en az 3000   tutar. Geriye kalan 2.000 Won için döviz bürosuna kadar gitmek çok mantıklı olmaz.   Ama e ğ er o gün 5.000 dolar bozduracaksanız ve Banka ve Döviz bürosunun arasındaki fark fazlaysa buna de ğ er. Piyasaların hızlı oldu ğ u zamanlarda farkın çok oldu ğ u görülmektedir. Mesela,

Türkiye'den Kore’ye , Kore'den Türkiye'ye nasıl para gönderebilirim?

Yurt dı ş ını para göndermek için   bankaları kullanabilece ğ iniz gibi Western Union ya da Money Gram gibi di ğ er finans kurumlarını da   kullanabilirsiniz. Fakat, banka dı ş ında hizmet veren kurumlar ya daha yüksek i ş lem ücreti almakta ya da çok güven vermemektedir. Bundan dolayı biz sadece banka ile i ş lem yapmayı anlataca ğ ız.   İ lk önce, Türkiye’den Kore’ye para gönderme konusunu anlatalım. Türkiye’den Kore’ye para gönderirken ihtiyacımız olan bilgiler ş unlardır. 1- Kore’de bir bankadan dolar hesap numarası (Hesabın dolar olması kur farkı zararına u ğ ramamak için avantajlıdır) 2- Paranın gönderilece ğ i Kore’deki bankanın adı 3- Paranın gönderilece ğ i   bankanın swift kodu (Hesap defterlerinin ilk sayfasında “Swift Code” diye yazar) 4- Paranın gönderilece ğ i hesabın sahibinin tam adı. Bu 4 bilgi elinizde var ise Türkiye’den Kore’ye rahatlıkla para gönderebilirsiniz.   Ş imdi dikkat etmemiz gereken ş ey “parayı nasıl daha ucuza gönderebiliriz” olacaktır.