Ana içeriğe atla

F2 uzun süreli vize nedir? Başvurmak için şartlar nelerdir?


F2 vizesi, yabancılara Kore’de seçme ve seçilme hakkı  hariç, Kore vatandaşlarının sahip olduğu bütün hakları veren geniş kapsamlı ve uzun süreli bir vizedir. Bu vizeyi aldığınız zaman okulunuzdan ya da iş yerinizden bağımsız olarak vizeniz süresince Kore’de sorunsuz yaşamaya devam edebilir, boş zamanlarınızda uğraşınız dışında yarı zamanlı işler yapabilir hatta birden fazla iş yerinde bile çalışabilirsiniz. En önemlisi de, her sene vize başvurusu yapmak için göçmenlik bürosuna gidip para vermek zorunda kalmazsınız.

 F2 vizesi,   E-1,E-2,E-3,E-4,E-5,E-6,E-7,D-2,D-5,D-6,D-8,D-9,D-10  vizelerinden herhangi birisi ile Kore’de 1 seneden fazla ikamet etmiş nitelik sahibi* yabancılara, puan sistemi ile verilmektedir. F2 vizesi genellikle 3 senelik olarak verilse de çok nadir 1 veya 5 senelik verildiği de görülmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz vizeler ile ikamet süresi şartını karşıladıktan sonra vizeye başvurma hakkına sahip oluyorsunuz.  Yalnız şuna dikkat etmeniz gerekmektedir, burada “nitelik sahibi” vurgusu  D-2 Öğrenci vizesi ve D-10 iş arama vizesi sahipleri içindir.Mezun olmuş/olacak olmak ve bir Kore firmasında çalışacağınızın bir sözleşme ile kesinleşmiş olması ya da bir Kore firmasında çalışıyor olmanız gerekmektedir. Yani, mezun olacak olma ve bir şirketle işçilik sözleşmesi yapmış olma şartlarının İKİSİNİ BİRDEN karşılamayan bir öğrenci bu vizeye başvuramaz.  Bir öğrenci F2 vizesine başvurmak için mezun olmayı ve iş bulmayı beklemek zorundadır.

Başvuru şartlarını sağladıktan sonra puanlama sistemi üzerinden 80 puan toplamanız gerekmektedir. 

Puanlama sistemi ile ilgili olarak bir çok kriter var.

Bunlar, Eğitim/gelir durumu, yaş,  iş tecrübesi ve en önemlisi Korece seviyesidir.

İlgili tablonun ve kanun PDF formatına  aşağıdaki linkten ulaşabilir/indirebilir ve puanınızı hesaplayabilirsiniz.

,https://goo.gl/QYY9M5

Bu sistemde en önemli şeylerden birisi Korece seviyenizdir. Sistem iki tür Korece seviye tespitini kabul etmektedir. Birincisi TOPİK sınav sonucu ikincisi ise Kore Adalet Bakanlığının düzenlemiş olduğu Sosyal Refah Entegrasyon Programı (사희복지통합프로그렘)’dır. Bu programda bir yabancıya sıfırdan Korece öğretip üst seviyeye kadar yetiştirmektedir. Program sonunda verilen sertifika ile size F2 vizesi için ekstra 10 puan verilmektedir. Aynı zamanda programı bitirmek demek 4’üncü kur Korece seviyesine ulaşş olmak olarak da kabul edildiği için, ek olarak 16 puan daha almaktasınız. En önemlisi bu program ücretsizdir ve hafta sonları ya da akşamları da katılabilirsiniz.  Program, ülke genelinde bir çok üniversitenin kampüslerinde düzenlenmektedir. Ayrıca bu programdan aldığınız sertifikanın daha sonra Kore vatandaşğına başvurduğunuzda size artı bir getirisi olacaktır.  Program ile ilgili daha fazla bilgiye internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Sayfa Linki: https://www.socinet.go.kr

Programa bu sayfadan başvurulmaktadır. Başvurudan sonra ilk planlanmış eğitim döneminden önce, Korece seviyenizin ölçüldüğü bir mülakat yapılır ve bu mülakat sonucuna göre 1’den 5’e kadar olan seviyelerden birisine yerleştirilirisiniz. Eğer Koreceniz iyi seviyede ise direk 5’inci seviyeden başlayıp 1 ya da 1,5 ay içinde programı bitirip sertifikanızı alabilirsiniz. Eğer bu sertifikanın yanında TOPİK 5 ya da 6 seviye geçerli bir sınav sonucunuz varsa daha fazla puan alabilir ve F2 vizesine hemen başvurabilirsiniz.

Umarız bu gönderimiz size yardımcı olmuştur. Eğer programa başvurabiliyor durumaysanız ve puanınızı hesaplamak için yardım almak istiyorsanız bu gönderinin altında bizden yardım alabilirsiniz.

Başka sorularınız varsa lütfen sorunuz.

İyi günler diliyoruz.

#kore #Seul #korece #pusan #kangnam #vize #uçak #bilet #터키 #한국어 #한국 #서울 #터키인 #터키사람 #facebook #samsung #hyundai #kia #F2

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kore'de banka hesabı nasıl açılır? Havale/EFT nasıl yapılır? Nelere dikkat etmemiz gerekir?

Her ş eyden önce Kore’de finans sisteminin çok sıkı denetlendi ğ ini bilmenizi istiyoruz. Bu yüzden hesap açarken bankada birçok soruyla kar ş ıla ş abilirsiniz. Bunun için hazırlıklı olmalısınız. Hesap açmak için pasaportunuzun olması yeterlidir. Yalnız bu durum bankadan bankaya hatta bazen ş ubeden ş ubeye bile de ğ i ş mektedir. Bazı bankalar ve/ya ş ubeleri sadece pasaportla hesap açmayabilirler. Pasaportunuz ile hesap açtırdı ğ ınız zaman size bankomat kartı verilmez ve internet bankacılı ğ ı da açtıramazsınız. Ama merak etmenize gerek yok, Kore’de bankamatiklerde bankomat kartınız olmasa bile hesap defterinizle para çekebilirsiniz. Tek olumsuz yanı, Kore’de bankamatiklerin sabah 08:00 ve 22:00 arasında çalı ş ması.(Bu da bankadan bankaya farklılık gösterir ama 24 saat çalı ş an banka bankamati ğ i yoktur).   Bunun dı ş ındaki zamanlarda metro durakları ve 7/24 açık olan marketlerde bulunan ş irketlere ait bankamatiklerden para çekebilirsiniz ama bu makinelerde kartsız para ç

Kore’de uygun fiyata dolar bozdurmak ya da almak için ne yapmamız gerekir?

Türkiye’de oldu ğ u gibi Kore’de de, bir yabancı parayı döviz bürolarından bankalara göre daha dü ş ük fiyata satın alabilir ya da daha yüksek fiyata satabilirsiniz.   İş lemi bankadan mı yoksa döviz bürosundan mı yapaca ğ ınıza tutarın büyüklü ğ üne   göre karar verebilirsiniz. Nedeni ise, bozduracak oldu ğ unuz ya da satın alacak oldu ğ unuz paranın büyüklü ğ üne göre kayıp/kazanç durumun de ğ i ş mesidir. Kabaca örnek vermek gerekirse, 1 dolar alı ş ı (bizim satı ş ımız) bankada 1.095 Won iken döviz bürolarında 1.100 Won olabiliyor. Yani, e ğ er 1.000 dolar bozduracaksak bize döviz bürosunda bozdurmak 1.000 * (1.100-1.095)= 5.000 Won kazandırıyor. Zaten oldu ğ unuz yerden döviz bürosuna gitmek en az 3000   tutar. Geriye kalan 2.000 Won için döviz bürosuna kadar gitmek çok mantıklı olmaz.   Ama e ğ er o gün 5.000 dolar bozduracaksanız ve Banka ve Döviz bürosunun arasındaki fark fazlaysa buna de ğ er. Piyasaların hızlı oldu ğ u zamanlarda farkın çok oldu ğ u görülmektedir. Mesela,

Türkiye'den Kore’ye , Kore'den Türkiye'ye nasıl para gönderebilirim?

Yurt dı ş ını para göndermek için   bankaları kullanabilece ğ iniz gibi Western Union ya da Money Gram gibi di ğ er finans kurumlarını da   kullanabilirsiniz. Fakat, banka dı ş ında hizmet veren kurumlar ya daha yüksek i ş lem ücreti almakta ya da çok güven vermemektedir. Bundan dolayı biz sadece banka ile i ş lem yapmayı anlataca ğ ız.   İ lk önce, Türkiye’den Kore’ye para gönderme konusunu anlatalım. Türkiye’den Kore’ye para gönderirken ihtiyacımız olan bilgiler ş unlardır. 1- Kore’de bir bankadan dolar hesap numarası (Hesabın dolar olması kur farkı zararına u ğ ramamak için avantajlıdır) 2- Paranın gönderilece ğ i Kore’deki bankanın adı 3- Paranın gönderilece ğ i   bankanın swift kodu (Hesap defterlerinin ilk sayfasında “Swift Code” diye yazar) 4- Paranın gönderilece ğ i hesabın sahibinin tam adı. Bu 4 bilgi elinizde var ise Türkiye’den Kore’ye rahatlıkla para gönderebilirsiniz.   Ş imdi dikkat etmemiz gereken ş ey “parayı nasıl daha ucuza gönderebiliriz” olacaktır.